I4xtah7cs9uh72zwka7i

Kako preći na celovitu biljnu ishranu

Nauči kako da s punim poverenjem pređeš na celovitu biljnu ishranu

O ovom kursu

Celovita biljna ishrana je za mnoge nepoznanica, pa čak i ukoliko ste se već odlučili da pređete na ovakvu ishranu, možete imati dosta pitanja poput odakle dobiti sav protein, šta jesti za doručak, ručak, večeru, međuobroke, kako da se hranite kada niste kod kuće, gde naći recepte pa čak i kako se suočiti sa stalnim pritiskom društva. U ovom kursu ćete dobiti odgovore na ova i još mnoga pitanja i saznati kako da s punim poverenjem pređete na celovitu biljnu ishranu.

Zašto celovita biljna ishrana? Zato što je naučno dokazano da ona može da nam transformiše zdravlje i život. Više energije, više antioksidanata, bolji sportski performans, brži oporavak mišića, manje upala, manje holesterola, bolja i češća stolica, bolji krvotok i još mnogo toga.

Teme o kojima se u ovom kursu uči

 • Šta jesti za doručak, ručak, večeru i međuobroke
 • Odakle dobiti sav protein na biljnoj ishrani
 • Koji je glavni izazov za sportiste na biljnoj ishrani
 • Praktične informacije o biljnom ulju, šećeru i soli
 • Praktične informacije o GMO i pesticidima
 • Kakve praktične funkcije imaju vlakna
 • Praktična razlika između integralnih i rafinisanih žitarica
 • Šta su antioksidanti i čemu oni služe
 • Zašto je čokolada toooooooooliko ukusna
 • Šta su dijabetes, kardiovaskularne bolesti, bajpas, stent, rak
 • Stanje stvari u zdravstvenom sistemu
 • I još mnogo toga

Sve što ti je potrebno je pristup internetu, otvoren um i volja za učenje. A ja sam se pobrinuo za sve ostalo i za to da kurs bude praktičan, efektivan i vizuelno privlačan, dinamičan i zanimljiv.

Celovita biljna ishrana, pravilna biljna ishrana i pravilna veganska ishrana su sve termini za jednu istu ishranu koja se što više temelji na celovitim biljkama poput voća, povrća, mahunarki, integralnih žitarica, orašastih plodova i zelenog lisnatog povrća i što manje na rafinisanim biljnim proizvodima, a isključuje meso, jaja i mlečne proizvode.

Da li je celovita biljna ishrana dosadna i neukusna?

Nasuprot! Celovita biljna ishrana nije samo tanjir sa piramidom od izrendanog sirovog kupusa i šargarepe već je ishrana bogata raznovrsnim mahunarkama, žitaricama, zelenilom, voćem, začinima, orašastim plodovima, semenkama i ostalim biljnim namirnicama. Supe, čorbe, kaše, rižoto, burgeri, burito, namazi, sendviči, salate, sosovi, testenina, prilozi, deserti, hiljade kombinacija i ukusa! Njam!


Instruktor kursa


Matija Bilješković
Matija Bilješković

Bivši je fudbaler Lincoln College-a (NJCAA 1. divizija, SAD), hrani se celovitom biljnom ishranom i do sada je održao preko 40 javnih predavanja o celovitoj biljnoj ishrani širom jugoistočne Evrope. Poseduje Certifikat u biljnoj ishrani (Univerzitet Kornel, T. Kolin Kembel CSI), Certifikat u kuvanju biljne hrane (Rouxbe Forks Over Knives), preko šest godina praktičnog iskustva u biljnoj ishrani i hiljade provedenih sati proučavajući nauku o biljnoj ishrani i ljudskom telu.


Govorni jezik
engleski

Titlovi
srpski

Sadržaj kursaČesto postavljana pitanja


Kada kurs počinje i završava?
Ovo je online kurs čiji tempo ti u potpunosti kontrolišeš i gde ti odlučuješ kada će da počne i kada će da se završi.
Koliko dugo ću imati pristup kursu?
Imaćeš doživotan pristup.
Šta ako želim povraćaj novca?
Zaista verujem da će ti se ovaj kurs svideti, u suprotnom ne zaslužujem tvoj novac. Samo mi pošalji e-mail u roku od 30 dana i vratiću ti novac.
Šta ako imam dodatnih pitanja?
Ukoliko imaš dodatnih pitanja, slobodno me kontaktiraj na [email protected] i javiću se prvom prilikom.

Ovaj kurs je WFPB certifikovan od strane WFPB.ORG

Upiši se sada!